Bursa Engelsiz İstihdam Buluşması Merinos'ta gerçekleştirildi

 A 

Bursa Engelsiz İstihdam Buluşması Merinos'ta gerçekleştirildi

MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN

İş arayan ve özel gereksinimli bireylerle, istihdam açığı olan firmalar bir araya geldi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şöyle konuştu;

İşverenlerle birlikte bir araya geldiğimiz güzel bir ortam oluştu. Kataloglar basarak, bu işi yapıyormuş gibi gösteren kişilerden değiliz. 31 firma var ve başka firmalardan gelecekler. 

"FİRMALARIMIZI BİLİNÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Bir kişinin bile hayatına dokunabilirsek, kendimizi mutlu hissediyoruz. Çok daha fazlasına olacağına inanıyorum. Belediye resmi bir kurumdur, sayı olarak devlet bir oran vermiş ve muhafaza etmek zorundayız. Kontenjan açığı olduğunda yerinde alım yapmak durumundayız. Israrla belediyede olmak gibi bir takıntı içerisinde lütfen olunmasın. Bu güzel firmalarda yer alabilirsiniz. O insanın sadece maddi anlamda değil, aynı zamanda da sosyalleşmesi gerekiyor. Bu istihdam buluşmasının sosyalleşme anlamında değerli olduğunu düşünüyorum. Etkinliğimiz akşam saat 16:00 kadar sürecek. Firmalarımız bilinçlensin ve daha da duyarlı olsun diye uğraşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda mümkün olduğunca daha fazla şekilde engelli kardeşlerimizi istihdamın içine katmak istiyoruz. 

26. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun Ateş şöyle konuştu;

Engellilik; az gelişmiş, gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkelerin tamamında var olan önemli bir toplumsal sorun olarak karşımıza çıkan bir olgudur. 

"TOPLUMA KAZANDIRMANIN YOLU, ÇALIŞMA YAŞAMINA GİRMEKTEN GEÇER"

İnsanlık tarihi boyunca karşımıza çıkan sorunların farklılık göstermesiyle birlikte, sorunların en başında istihdam sorunları gelmektedir. Acıma, üzüntü, korku gibi olumsuz hislerin duyulduğu engelli bireyler topluma birer yük olarak görülmüştür. Eşitlik ilkesi çerçevesinde topluma kazandırmanın ve bağımsız bir şekilde yaşamalarının yolu, çalışma yaşamına girmelerinden geçmektedir. Ülkemizde engelli istihdamı, kanunla düzenlenmiştir. 50 veya daha fazla işçi çalışan özel sektörlerde yüzde 3, kamuda yüzde 4 olmak üzere engelli çalıştırılmaktadır. Bunu gerçekleştirmeyenlere ceza bulunmaktadır. İşini kurmak isteyen engellilerimize hibe mekanizmamız var. İş verenleri engelliye uygun bir şekilde çalıştırmaları adına işyerlerinde düzenleme yapmalarını öneriyoruz. Bugün hepimizin mutlu olabileceği işlere başlamasını diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79