Bursa’da engelliler hayata müzikle tutunuyor
banner70

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde spor kompleksi tesislerinde verilen çeşitli müzik eğitimleri sayesinde engelli vatandaşlarda önemli gelişmeler yaşanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Şefi Kemal Kamalı, “ Müzik eğitimi alan engelli öğrencilerimizde müziğe başladıklarında zihinsel gelişim ve kas refleks gelişimi oluyor. Artikülasyon gelişimi oluyor konuşma bozuklukları gideriliyor. Müziği ebeveynler çocuklarına pek fazla aktaramadıkları için bizim çalışmalarımızda türküyü tanımış oluyorlar. Üniversiteyi bitirmiş öğrencilerimiz var. Burada görme engelli bir Türkçe öğretmenimiz diğer öğrencilerimize yardımcı oluyor. Bu eğitim Yenişehir’de bir ilktir. Bugüne kadar 100’ün üzerinde öğrenci yetiştirdik. Her yıl farkındalık arttığı için bu rakamlarda çoğalıyor. Aileler çocuklarını çeşitli müzik eğitimi kurslarına göndersinler” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79