Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi yıkılıp yeniden inşa edilecek.

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı’da bulunan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi yıkılıp yeniden inşa edilecek.

Konuyla ilgili son durumu Bursa Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Olay gazetesi başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a açıkladı.

Yavuzyılmaz, “Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi Bursa ve bölge illeri için çok önemli. Bu hastanemizi geçici olarak Ovaakça’da AMATEM’in olduğu yere taşıdık. Eski binayı da yeniden yapmak üzere yıkıyoruz. Günümüz şartlarına uygun, 100 yataklı Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Hastanesi kazandıracağız.” dedi.

Türkiye’de spastik engelli çocuklara hizmet veren kamuya bağlı tek fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yatak kapasitesi 54’ten 100’e çıkarılacak.

1997 yılında hizmet vermeye başlayan 54 yataklı hastanenin yenilenme ihalesi geçtiğimiz aylarda Ankara’da yapıldı.

Hastane, yeniden inşa süresi boyunca Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Ovaakça Ek Binası’nda hizmet vermeye devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79