Eğitimde Ayrıştırılan Otizmliler Raporu yayınlandı

Türkiye’de, Ekim 2021’de derlenen verilere göre eğitim çağında olan 33.816 otizmli var. Otizmlilerin 10.020’si özel eğitim okullarında, 1.079’u ise diğer okullarda kaynaştırma/bütünleştirme eğitimi alıyor. Kayıtlı otizmlilerin 3’te ikisinin herhangi bir eğitime erişemediği biliniyor.

Denizli Otizm Derneği tarafından Etkiniz AB Programı desteğiyle hazırlanan “Eğitimde Ayrıştırılan Otizmliler ve Çözüm Önerileri” başlıklı raporda, Denizli’de yaşayan ve otizmli çocukları olan ailelerin eğitim alanında yaşadıkları ihlallerin ortaya çıkarılması amaçlandı.

Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi ve Otizm Eylem Planı gözetilerek yapılan incelemelerde ayrıca okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon kurumlarında ve rehberlik araştırma merkezlerinde otizmli çocukların eğitime ne şekilde erişebildiği araştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79