EKPSS ile atanan adayların yol haritası

Ataması yapılan adaylar atandıkları kurumların web sitesini takip etsinler. Birkaç gün içinde, “EKPSS ile kurumlarına yerleşen adaylardan istedikleri evrakları” yayınlamazsa o zaman, direk kurumu telefon ile arayarak “BEN 2021-1 EKPSS Tercihlerinde …… Ünvanı ile Kurumunuza Atandım. Hangi Evrakları Hazırlamam lazım ve Hangi Tarihler Arasında Teslim Etmeliyim? Bu Konuda Bana Bilgi Verebilir misiniz ” sorusunu yöneltirlerse bilgi alabilirler.

### İstenen Evrakların Başlıcaları şunlardır ( Kurumdan kuruma değişiklik gösterebilir )

-Diploma

-Rapor

-Nüfus Cüzdanı/TC Kimlik Kartı

-Son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf

-EKPSS tarafından yerleştirildiğine dair Sonuç Belgesi

-Mal Bildirim Beyannamesi

Kurumunuz istenen evrakları yayınladı diyelim. Bu evrakları en kısa sürede hazırlayıp, kurumun size belirttiği tarihler içinde teslim etmelisiniz.

Engeli dolayısıyla ya da farklı bir sebep ile farklı bir ilde işbaşı yapmak istiyorsanız, bu konuyu kurumunuzla ilk görüşmenizde dile getirip konu hakkında bilgi alın. ( Her kurum bu konuda yardımcı olmuyor ama özellikle MEB gerçekten bu konuda bir numara. Sağ olsunlar çoğu engellinin mağdur olmamasını sağladı. Sağlık ve Adelet Bakanlığında da tayin alanlar oldu. )

### Evrakları teslim ettiniz, sonra neler olacak ?

Evraklarınız, kurumun belirlediği bir komisyon tarafından incelenecek. İstenen evrakların tam ve doğru teslim edilip edilmediğini kontrol edecekler. Ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM'ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiğinde söz konusu atama iptal edilecektir.. Şayet bir eksiklik, olumsuzluk olursa bu durumu size bildirirler. Bu sorunu düzeltmeniz için zamana ihtiyacınız olabilir. Bu nedenle ben diyorum ki “Kurum istenen evrakları yayınladıktan sonra en kısa sürede gerekli evrakları hazırlayıp teslim etmeniz güzel olur.” Böylelikle bu süreci daha stressiz ve rahat atlatabilirsiniz.

Unutmayın ! Atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz iptal edilir.

### Evraklarda bir sorun yoksa ?

Evraklar incelendikten sonra bir sorun yoksa sıra, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasına gelir. Güvenlik Soruşturmasına dair geçen zamanlarda, kalktı kalmadı konusu tartışılmıştı. O konuda net bilgim yok ama son atamada ( 2019/1 EKPSS ) evrakları teslim ettikten sonra bir ay içinde işe başlayanları biliyorum. 2018 yılı ve öncesi yıllarda bu süreç ortalama 2-4 ay sürmesine rağmen bazı durumlarda 8-9 ayı buluyordu.

İlgili kurumdan gelen soruşturma sonucunda kişinin atanmasına ilişkin, olumsuz karar içermediği takdirde, kurum sizi uygun zamanda çağırır. Çalışacağınız adresi/ birimi belirler ( Bu konu bazılarında zaten bellidir. Ama MEB gibi kurumlarda iliniz bellidir ama ilçeniz, ve adresiniz belli değildir sonradan belli olur. )

Geçmiş yıllarda özellikle MEB, atanan kişiden 3 seçenek istiyordu. Bu 3 seçenekten kuruma da uygun olana atamasını yapıyordu.

Bu üstte bahsettiklerim kurumdan kuruma ufak tefek değişiklik gösterebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79