Engelleri aşan terapi parkı

ABB, Ankara Kent Konseyi (AKK) ve Ankara Emek Rotary Kulübü iş birliğiyle engelli çocukların aileleri ve arkadaşlarıyla vakit geçirebilmesi için yapılan ‘Erişilebilir Yaşam ve Oyun Parkı’ hizmete açıldı. Parkın açılışına EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Halk Ekmek Genel Müdürü Tamer Eski, ABB ve EGO bürokratları, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Engelli Meclisi Başkanı Ersan Petekkaya, Ankara Emek Rotary Kulübü yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Engelleri aşan terapi parkı



Açılışta konuşan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Engelsiz Başkent hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Engelleri aşan terapi parkı

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise “Bugün katılımcı kültürün değerli bir örneğini yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi arkadaşlarımızın talebini dinleyerek erişilebilir, temas kurulabilir olduğunu gösterdi” ifadesini kullandı. Ankara Emek Rotary Kulübü Dönem Başkanı Rüksan Özerdem de düşüncelerini “Hayatı yaşamak için engel yok. Dilerim bu tür örnek parklar daha da çoğalır” sözleriyle paylaştı.

Engelleri aşan terapi parkı

‘BÜTÜNLÜK İÇİNDE TASARLANDI’

Engelleri aşan terapi parkı

AKK Engelli Meclisi Başkanı Ersan Petekkaya, park projesi üzerine yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını söyleyerek, “Burada engelli çocuklarımızın yanında herhangi bir engeli olmayan çocuklarımız da ‘ters kaynaştırma’ dediğimiz teknikle birlikte aktiviteler yapacaklar” dedi. Fizyoterapist Abdülkerim Değirmenci ise “Parkı fiziksel engelli, öğrenme güçlüğü çeken ve özel çocuklarımız ile yaş almış yaşlılarımızın ihtiyaçlarını öngörerek bir bütünlük içerisinde tasarladık. Bu çalışmayı gerçekleştirirken Türkiye Fizyoterapistler Derneği’nden de destek aldık. Sürekli bu parkta fizyoterapistler olarak ihtiyacı olan çocuklarımıza, ailelerine eğitimler vereceğiz, burada yer alan parkurlarda egzersizler öğreteceğiz” diye konuştu.

Engelleri aşan terapi parkı

Engelleri aşan terapi parkı

Yapımı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen parkta; engelsiz kullanıma uygun olarak tasarlanan oyun grupları, fiziksel ve eğitsel parkurlar ile engelli çocuklar, eğlenirken öğrenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79