Engelli bireyler aileleriyle birlikte ücretsiz tatil yapıyor

Havaların ısınması ile birlikte Samsun ve ilçeleri ile çevre illerde yaşayan engelli bireyler ve aileleri, Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı'nda hafta sonu tatili yapıyor. Merkez tarafından hayata geçirilen proje ile her hafta sonu Samsun ve ilçelerinden gruplar halinde getirilen engelli bireyler ve aileleri 3 gece 4 gün ücretsiz konaklıyor. Havuça girip tatilin keyfini çıkarıyor.

'TÜM İLLERE ÖRNEK OLMALI'

Aileler hafta sonu  kampı için ilçelerden belediyenin tahsis ettiği araçları ile geliyor ve buradaki tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Tatilini tamamlayan aileler araçlarla evlerine kadar götürülüyor. 4 günlük tatilin yanı sıra, günlük girişlerin de yapıldığı merkezde ayrıca eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri ile şehir gezileri de düzenleniyor. Sinop'tan kendi imkanları ile engelli çocuğunu tatil yapması için getirdiğini söyleyen Sezgin Kömeç, "Türkiye'nin her yerine bu imkan sağlanmalı. Engellilerimize yönelik daha çok çaba istiyoruz. Biz buraya hayran kaldık" dedi. Ayşe Ergen ise, "27 yaşındaki engelli kızım için buraya geldik. Bu tesis mutlaka farklı illere de örnek olmalı" ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79