Engelli çocuğu olan öğretmen tayin isteyebilir mi?
banner70

Bir öğretmen, engelli çocuğunun engelli eğitim alması gerektiği gerekçesiyle Kahramanmaraş İdare Mahkemesi’ne başvurarak özür grubu atamasına dahil olmak istedi. Bulunduğu şehirde çocuğuna özel eğitim verecek bir kurum olmadığı için başka bir şehire özür grubu atamasından faydalanarak atanmasının yapılmasını isteyen öğretmeni mahkeme haklı buldu.

Aslında öğretmenimiz ilk başta bu isteğini Milli Eğitim Bakanlığı’na bir dilekçe ile belirtmiş, ancak dilekçeye cevap bile verilmeyince öğretmen mahkemeye dava açmaya karar vermiş. Mahkeme de ilgili kanunlara göre öğretmenin çocuğunun özel durumundan dolayı öğretmenin özür grubu atamasından faydalanarak tayin hakkının olduğunu ve öğretmenin bu atama döneminde başvuru yapabileceğine hükmetmiştir. İlgililer için emsal niteliğindeki kararı siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79