Engelli öğrencilere staj yaptırılmıyor
banner70

Yenihayat Paralimpik Engelli Spor Kulübü Derneği Başkanı Selim Özen, engelli ailelerinin feryatlarını kimsenin duymak istemediğini söyledi. Mesleki okullarda staj görmesi gereken öğrencilerin kaderine terk edilmiş durumda olduğunu iddia eden Başkan Özen, “Şu anda eğitimlerinin geldiği aşamada staja gitmesi gereken öğrenciler dönemin hassasiyeti bahane edilerek, eğitimlerinin önemli bir parçası olan staj döneminden mahrum bırakıldılar aileler çocuklarına staj yeri bulma konusunda ciddi zorluk yaşamakta. Özellikle bu konularda yaptığımız çeşitli müracaatlar “Normal öğrencilere bile staj yaptıramıyoruz “ denilerek geri çevrilmekte. Oysa staj kavramının hiç bir yerinde “ öncelik normallerde” denilecek bir madde geçmemektedir. Kaldı ki acilen normal öğrencilerimizin de okullarındaki staj dönem problemleri çözülmelidir.

ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ

Elbette zor günler geçiriyoruz ama hayat ta devam ediyor. Özellikle hizmet sektöründe eğitimlerinin mesleki alanda sahada staj bölümünü tamamlayamayan engelli öğrencilerimizin istidam edilmesi mümkün değildir. Bu konuda önerimiz kamu kurum ve kuruluşların işletme ve benzeri sosyal tesislerinde meslek lisesi öğrenci bireylerin stajını tamamlayacak önlemlerin alınmasıdır. Özel sektörün geçerli veya geçersiz birtakım mazeretleri olabilir. Ancak bu süreç gerekli müdahalelerle kısa zamanda çözüme ulaştırılmalıdır. Eğitim öğretim anayasal bir haktır hiçbir gerekçe ile engel oluşturulmaz mutlak ortak akıl ile bir çözüm bulunabilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79