Epilepsi hastalarının ehliyet alma kriterlerinin kolaylaştırılması

Epilepsi hastalarının daha iyi koşullara ulaşabilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Öztürk, şunları söyledi:

"Türk Epilepsi ile Savaş Derneği olarak TBMM'ye 2017'de sunduğumuz yönetmelik tasarı önerimizden biri onaylandı. Önemli bir ilk de epilepsililer için Cumhurbaşkanlığı'nca 4 Haziran'da yayınlanan Epilepsi Klinik Protokolü olarak etkili ve sürdürülebilir stratejiler belirlemek için hazırlanmış çalışma rehber niteliğindedir. Yönetmelik için konuya müspet yaklaşan iki bakanımıza ve çalışanlarına diğer tarafta Türk Epilepsi ile Savaş Derneği ve Türk Nöroloji Derneği nörologlarına teşekkür ediyoruz."

İçişleri Bakanlığına engelli istihdamı, Milli Eğitim Bakanlığına KarsAğrıArdahanIğdır ile MardinBatmanŞırnak ve Siirt bölgelerinde rehber öğretmenlerin bilgilendirilmesi, Sağlık Bakanlığına epilepsililerin sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarıyla ilgili proje sunduklarını dile getiren Öztürk, özel sektör ile de "Hayata Tutun" projesini devam ettirdiklerini söyledi.

Öztürk, Gençlik ve Spor Müdürlüğüne epilepsililerin başarılı olabilecekleri dallarda yapılacak eğitsel bir çalışma sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79