Gazi’den engelliler için özel klinik Kaynak: Gazi’den engelliler için özel klinik

Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin modern genç nesillerini yetiştirmek üzere 1926 yılında temelleri atılan Gazi Üniversitesi, kuruluş misyonuna uygun olarak atılımlarını sürdürmeye devam ediyor. Bu anlamda gerçekleştirdiği projelerle adından her daim söz ettiren Üniversite, bir ilke daha imza atmanın onurunu yaşadı.

Kuruluşunun 96. yılını yaptığı bilimsel ve akademik faaliyetlerin yanı sıra yeni projeleriyle de taçlandırmayı sürdüren Gazi Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi “Engelli Kliniğini” düzenlediği tören ile hizmete açtı. Ankara’daki devlet üniversiteleri içinde ilk ve tek olan “Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Engelli Kliğini” engelli vatandaşların sağlık hizmetine çok daha rahat ulaşması anlamında da ayrı bir önem taşıyor.

ÜST DÜZEY KATILIM OLDU

Diş Hekimliği Fakültesi Emek Yerleşkesinde gerçekleştirilen açılış törenine Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özgür İlke Atasoy Ulusoy, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Makbule Gezmen Karadağ, Prof. Dr. Altan Doğan, öğretim üyeleri ve konuklar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, göreve geldikleri andan itibaren yoğun bir çalışma temposu içine girdiklerini ifade etti. Diş Hekimliği Fakültesinde yeni açılan “Engelli Kliniğini” önemsediğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, kliniğin faaliyete geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

ANKARA’DA TEK KLİNİK

Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız’dan sonra konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör ise klinikle ilgili bilgiler verdi. Engelli kliniğinde iki adet ünite olduğunu belirten Prof. Dr. Kahraman Güngör, bu klinikte yapılan tedavilerin ayrı bir önem taşıdığını anlattı. Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Engelli Kliğinin Ankara’daki devlet üniversiteleri içinde ilk olduğunu vurgulayan Dekan Güngör, kliğinin oluşturulmasında verdiği destek dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a ayrıca teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Engelli Kliğinin kurdelesi Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız ve beraberindekilerinin katılımıyla kesildi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör’ün rehberliğinde yeni kliğini gezen Rektörümüz ve konuklar, ayrıntılı bilgiler edindiler. Açılış töreni, çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Kaynak: Gazi’den engelliler için özel klinik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79