Her Ay Ödemeler Gerçekleşecek

Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Geçtiğimiz günlerde yapılan ve yapılacak olan yardımlarda hakkında konuşma yaptı.  Bu konuşmada korona virüs sebebiyle birçok Vatandaşa yardım ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini dile getirdi.   Bakanlık   geliri düşük olan vatandaşlara yardımda bulunduklarını dile getirdi.  Bu yardım için başvuruların başladığını da söyleyerek sözlerini sonlandırdı.  

Peki, bu yardım kime  yapılacak?  Bu yardımı almanın şartları nelerdir? Vatandaşlar bu konu hakkında araştırmalar da bulunuyorlar ve bu konu hakkında bilgiler öğrenmeye çalışıyorlar.  Biz Sizlere bu konu hakkında detaylı bir şekilde bilgiler aktarıp sizleri bilgilendireceğiz.  İşte haberimizin detayları

Anneler için müjdeli haber!  Ödemeler düzenli olarak yapılacak. 

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk Geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulundu.  Bu açıklamalarda yeni destek paketinin vatandaşlara  sunulmaya başlanıldığını  ve bu dönemde vatandaşlara ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyledi. Son gelen başvuruların 83000 olduğunu ve 83000 anne için ödemelerin devletin başlattığını dile getirdi.  

Pandemi sürecinin başından itibaren toplam olarak 36,7 milyon TL ödeme yaptıklarını söyledi.

Doğum yapan anneler için süt parası ve doğum parası desteği!

Devlet doğum yapan annelere süt parası aynı zamanda doğum parası vermektedir.  Eğer bir anne ilk doğumunu gerçekleştirdiği ise bu anneye ilk çocuğu için 300 lira ödenecek.  Eğer anne iki çocuğunu dünyaya getirdi ise o anneye 400 Lira  verilecek.  Eğer bir kişinin 3 den fazla çocuğu bulunuyor ise toplam olarak 600 TL para ödemesi sunulacaktır.  Aynı zamanda doğumdan evvel çalışan anneler için emzirme parası da verilmektedir.  Bunun sebebi bu dönemde annelerin gelir kaybı yaşamalarını engellemektir.  Devlet bu  konuda uygulama başlatmış ve o uygulama hala devam etmektedir.

Süt parasını kimler alacak?  Süt parası için nereye başvuru yapılacak?

Doğum yapan annelerin süt parası almaları için bir takım şartları ve koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir.  Süt parası almak isteyen annelerin mutlaka doğumdan evvel 1 sene içerisinde priminin ödenmesi gereklidir.  

Eğer doğum yapan bir annenin Pirimi ödenmemişse süt parasını almaya hak kazanamayacak tır.  Çalıştığı iş yerde pirimi ödenen anne doğumdan sonra süt parasını alacaktır.  Doğum parası 5 sene için geçerlidir.  Doğum yapan bir anne 5 sene içerisinde mutlaka süt parasını almak için başvuruda bulunması gerekir.  5 seneyi geçen başvurular için ödeme yapılmayacaktır.  Süt parası başvurusu gerçekleştirildiğinde devlet inceleme ve araştırmalar yapacak daha sonra bu kişiye geri dönüş sağlanacaktır.

 Eğer süt parası başvurusu olumlu yönde olur ise devlet her ay düzenli bir şekilde PTT şubesine Süt parasını aktaracak ve kişi gidip kendisi PTT üzerinden Süt parasını teslim alacaktır.   Eğer kendisi gidecek durumda değil ise eşine veya ailesine vekâletini verip Süt parasını almalarını sağlayabilir.  

Eğer kişi süt parası başvurusu için müracaat etti ve bu da kabul etti ise ödemeleri kimliği ile alacaktır. PTT'ye gidip kimliği gösterip Süt parasını rahatlıkla alabilir. Süt parası her ay düzenli bir şekilde  PTT hesaplarına yansıtılır.  Her çocuk için süt parası farklı olmaktadır.  Eğer bir annenin İlk doğumu ise süt parası 300 TL'dir. Eğer bir annenin 3 ve daha fazla çocuğu bulunuyor ise toplam olarak 600 TL Kader bir para alması söz konusudur.  Bunun için ilk beş sene mutlaka müracaat edilmesi ve başvuruda bulunulması gerekmektedir.  5 senenin sonunda yapılan başvurular kabul olunmayacak ve süt paranızı alamayacaksınız

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 4 yıl önce

VAllahi yalan

banner78

banner79