Otizm İçin Mavi Balonlar Gökyüzüyle Buluştu

ANTALYA Barosu Engelli Hakları Kurulu avukatları, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde otizme farkındalık yaratmak için mavi balonları gökyüzüne bıraktı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Antalya Barosu'nda etkinlik düzenlendi. Barohan önünde düzenlenen etkinliğe Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, yönetim kurulu üyeleri, Engelli Hakları Kurulu Başkanı Pınar Gürpınar Yıldız ve çok sayıda avukat katıldı. Otizme farkındalık yaratmak için mavi renk giyinen ve mavi kurdele takan avukatlar, mavi balonları gökyüzüyle buluşturdu.

Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, Antalya Barosu Engelli Hakları Kurulu'nun kasım ayında kurulduğunu hatırlatarak, kısa sürece çok güzel çalışmalara imza attığını anlattı. Hüseyin Geçilmez, “Geçen hafta Down Sendromu Farkındalık Günü'ydü, onun için baromuzda bir etkinlik yapmıştık. Bugün de mavi balonları havaya uçurarak yeni farkındalık yaratmak için etkinlik planladık. Engelli Hakları Kurulumuz bu organizasyonu gerçekleştirdi. Ben kurulumuza 5 ayda yaptığı çok değerli çalışmaları için teşekkür ediyorum" dedi.

OTİZME MAVİ IŞIK YAK

Engelli Hakları Kurulu Başkanı Pınar Gürpınar Yıldız, “Bugün, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü. Biz böyle günleri kutlamıyoruz. Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. 5 ayda çok güzel çalışmalar yaptık. Amacımız engelli vatandaşların hak ihlallerini engellemek, hak ihlallerine uğramış vatandaşlarımıza da yardımcı olmak için kuruldu. O yüzden bir broşür hazırladık. Yeni sloganımız, 'Engel olma yeter' bunu Antalya'nın birçok yerinde vatandaşlarımız görecek. Engelli park yerine park eden, engelleri vatandaşların erişilebilirlik haklarını ihlal eden vatandaşlarımız bu broşürlerimizi farklı yerlerde görecekler. Bugün 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde biz de Engelli Hakları Kurulu olarak otizme mavi ışık yakıyoruz ve balonlarımızı gökyüzüne bırakıyoruz" diye konuştu. (DHA)

O T I Z M I C I N M A V I B A L O N L A R G O K Y U Z U Y L E B U L U 350904O T I Z M I C I N M A V I B A L O N L A R G O K Y U Z U Y L E B U L U 350903O T I Z M I C I N M A V I B A L O N L A R G O K Y U Z U Y L E B U L U 35090O T I Z M I C I N M A V I B A L O N L A R G O K Y U Z U Y L E B U L U 350902

EDİTÖR: DÖNDÜ ŞAHİN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79