Otizmli genç kızı, makrome ipi hayata bağladı

Halk Eğitim Merkezi'nde öğrendiği bu sanat sayesinde, sosyal etkinliklere katılımı artan ve hayata küsmüş hallerini geride bırakan Ela, şimdi doğal taşlı, kristal, boncuklu ve çocuk bileklikleri yaparak Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği'nde satıyor.

Ülkü Ela Güven;

“Makrome öğrenmem Halk Eğitim Merkezi’ndeki öğretmenim sayesinde oldu. İlk olarak duvar süsü yaptım, sonra bileklik yapmaya başladım. Bileklik yapmak kafamı dağıtıyor ve telefondan uzak durmamı sağlıyor. El işi yapmak daha güzel” dedi.

Ülkü Ela'nın annesi Gülay Güven, kızının takı yapmaya başlamasının psikolojik durumuna ve sosyal hayatına olumlu etkilerini vurgulayarak, “Ela'nın yaptıkları hem ona hem bize güç veriyor” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79