Türkiye’nin en büyük “Engelsiz Yaşam Merkezi’’ olacak

Karatay Belediyesi ilçeye kazandırdığı yatırımlarına her gün bir yenisini ekiyor. Belediyenin bu kapsamda şehre kazandıracağı Türkiye'nin en büyük, Konya'nın ise ilk Engelsiz Yaşam Merkezi'nin inşaatında son durumu Başkan Kılca paylaştı.

Karatay'da engelleri ortadan kaldıracak

Konya'nın Karatay ilçesinde engelleri ortadan kaldıracak bir projeye imza atıldı. Maliyeti 120 milyon TL olan proje ile engelli bireylerin ve ailelerin gündelik yaşamları kolaylaşacak. Aynı zamanda merkez engelli vatandaşların toplumla bütünleşmelerini sağlayacak.

Başkan Kılca paylaşımında;

"Ülkemizin en büyük, Konya'mızın ilk engelsiz yaşam merkezi inşaatımızda son durum. Burada engelleri birlikte aşacağımız özel vatandaşlarımız ve aileleri için her detayı düşündük. Tesisimizin çevresinde de 20 bin metrekarelik yeşil alan çalışmamız devam ediyor.'' Dedi.

Türkiye'nin en büyük merkezi Karatay'da!

Karatay Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Engelsiz Yaşam Merkezi'' alanında Türkiye'nin en büyük, Konya'nın ise ilk merkezi olan proje, yaklaşık 120 milyon liraya mal olacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; "Engelsiz Yaşam Merkezi'nden hem özel bireylerimiz hem de aileleri faydalanacak” dedi. 

Engelsiz yaşam merkezi 120 milyona mal edilecek

Aynı zamanda Karatay Belediyesi'nin son 4 yılda temeli atılan 135'nci yatırım olma özelliği bulunan bu önemli proje, Köprübaşı Mahallesi Gazali Sokak'ta, 7 bin 200 inşaat alanı üzerinde inşa edilecek.

"Engelsiz Yaşam Merkezi”nde; Kütüphane Resim ve Görsel Sanatlar Atölyesi, Bilim Atölyesi, Kapalı Spor Salonu, Pasta ve Yemek Atölyesi, Seramik ve Kil Atölyesi, Bilgisayar Atölyesi, Müzik Atölyesi, Matbaa ve Baskı Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Geri Dönüşüm Atölyesi, Dans Atölyesi, Drama Atölyesi, Konferans Salonu, Konuşma Güçlüğü Eğitim Merkezi, Özel Öğrenme Güçlüğü Eğitim Merkezi, Görme Engelli Eğitim Merkezi, İşitme Engelli Eğitim Merkezi, Fizyoterapi Odası Merkezi, Zihinsel Engelli Eğitim Merkezi, Yaygın Gelişim Bozukluk Eğitim Merkezi, Psikiyatri ve Sosyal Hizmetler Merkezi, Etkinlik Salonları, Dinlenme ve Uyuma Odaları, Duyu Bütünleme Odası, Gözlem Odası, Duygusal Rahatlama Odası, Uygulama Evi bulunacak. Engelsiz Yaşam Merkezi'nin yatırım bedeli ise 120 milyon lira.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79