Bakan Göktaş’tan Engelli Vatandaşlara Müjde: 240 Milyar TL'lik Destek ve Yeni Atamalar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli vatandaşların istihdamına yönelik dev bir adımın daha atıldığını müjdeledi. Bakanlıkta düzenlenen "Engelli Vatandaşların Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni"nde konuşan Göktaş, bin 573 engelli vatandaşın kamu kurumlarına yerleştirilmesinin mutluluğunu paylaştı.

Kamuda Engelli Memur Sayısında Rekor Artış

Bakan Göktaş, Türkiye’nin sosyal devlet anlayışıyla tüm kesimleri kucakladığını vurgulayarak, 2002 yılından bu yana engelli istihdamında katedilen mesafeyi rakamlarla gözler önüne serdi. Göktaş, "2002'de kamuda görev yapan engelli memur sayısı 5 bin 777 iken, yapılan atamalarla bu sayıyı 15 kat artırarak 82 bin 638'e çıkardık" dedi.

2012 yılında başlatılan EKPSS sürecinin bu başarıdaki rolüne değinen Bakan, adayların üzerindeki maddi yükü hafifletmek adına 2024 yılında 33,8 milyon liralık sınav ücretinin Bakanlık tarafından karşılandığını ve bu desteğin bu yıl yapılacak 8. sınavda da süreceğini belirtti.

Evde Bakım Desteğinde 240 Milyar Liralık Dev Kaynak

Bakan Göktaş, engelli bireylerin kendi yaşam alanlarında, ailelerinden kopmadan desteklenmesinin temel politikaları olduğunu ifade etti. Bu kapsamda sunulan hizmetlerin detaylarını paylaşan Göktaş şunları söyledi:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79