Bu Camide Yaslilar Ve Engelliler Için Engel Yok

Muratpasa ilçesi Meltem Mahallesi’nde 1991 yilinda ibadete açilan Meltem Camii’ne yasli ve engelli vatandaslarin daha rahat çikabilmesi için Antalya Il Müftülügü tarafindan 6 yil önce yürüyen merdiven yapildi. Daha önce altinda market oldugu için kotu yüksek olan ibadet bölümüne çikamayan ve dini vecibelerini evde yapmak zorunda kalan engelli ve yasli vatandaslar, yürüyen merdiven sayesinde camiye kolaylikla ulasabiliyor. Merdivenin en büyük özelligi ise çift yönlü çalisabilmesi. Çikan kisi yürüyüsünü tamamladiktan sonra, inecek kisi baslangica geldigi anda merdiven ters yönde çalismaya basliyor.

"Diger camilere de yapilsin"

Camiye yürüyen merdivenle çikan Ali Ileri, “Biz genciz, yaslilarimiz engellilerimiz var. Onlar için çok güzel bir hizmet. Bu hizmetin diger camililerde yapilmasini isteriz. Güzel bir ihtiyaca cevap verilmis” diye konustu.



Engelliler için büyük hizmet"

Emekli ögretmen Murat Yigit, yürüyen merdiven hizmetinden övgüyle bahsederek, ”Engelliler için büyük bir hizmet. Sürekli buradan çikip biniyorum. Merdiven kullanamiyorum” dedi.



"Güzel hizmet"

Zeynep Sahin ise “Allah razi olsun yapan ve yaptirandan. Çok büyük bir nimet. Diger merdiveni hiç kullanmiyoruz, buradan camiye ulasiyoruz. Bundan güzel bir hizmet olur mu” dedi.



"Cemaatimiz artti"

Emekli polis Ahmet Turan Çimen, yapandan da yaptirandan da çok memnun olduklarini belirterek, “ Allah razi olsun. Dizlerimizden agrilarimizdan camiye çikamadigimiz günler oluyor. Engellilerimiz var. Yürüyen merdivenin ardindan cemaatimizde çogaldi. Her camide uygulanmasini isteriz. Bu kadar güzel bir hizmet olamaz” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79