Yaşam Merkezlerinde Hizmet 40 Saate Çıktı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli vatandaşların hayatın her alanında yer almalarını sağlamak için yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bakanlık özellikle Otizm Spektrum ve Bozukluğu (OSB) olan bireyler için de ayrı çalışmalar yürütüyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, otizmle ilgili birçok hizmet ve projeyi uygulamaya koyduklarını, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve YÖK ile önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirtti. Çalışma hakkında bilgi veren Bakan Selçuk şu önemli açıklamaları yaptı: "124 Gündüz Yaşam Merkezleri'nde otizmli bireylere hizmet veriyoruz. Bu merkezlerde haftada 16 saat hizmet alan otizmli vatandaşlarımızın yararlanma sürelerini 40 saate çıkardık" dedi. Bakan Selçuk, otizmli bireylerin belirli bir saatte evlerinden alınarak belirli bir saatte ailelerine teslim edilmek üzere servis dahil tüm hizmetleri de karşıladıklarını kaydetti.

MEB ve YÖK ile birlikte eğitim alanında yapılan çalışmalara değinen Selçuk bu konuda şunları kaybetti: "Özel eğitim hizmetlerinin daha etkili ve verimli yürütülmesi amacıyla hizmet içi eğitimler düzenlenmiş olup, bu kapsamda 81 ilden 893 formatör yetiştirildi. Rehberlik ve Araştırma Merkezleri'nde görev yapan 250 rehberlik ve özel eğitim öğretmenine otizm spektrum bozukluğu alanında eğitim verildi. OSB'li bireylere yönelik 206 kurs programı hazırlandı. İl müdürlükleri ve sosyal hizmet merkezlerimiz bünyesinde kurulan Otizm Masası'nda, ailelerimize ihtiyaç duydukları konularda danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti veriyoruz" diye konuştu. Bakan Selçuk, Gaziantep, Konya, Manisa ve Sakarya'da kurulan 9 korumalı işyerinde otizmli bireylerin istihdama katıldığını, korumalı işyerlerinde istihdam edilen her engelli için de mali destek sunduklarını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79