Yeni Kanun Teklifinde Engelli Ulaşımı düzenlemesi süresi erteleniyor

Bir çok alanda yeni normalleşme ile ilgili düzenlemeleri içeren Kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclis'ine sunuldu.

TBMM'ne sunulan tasarıda engelli ulaşımı ile ilgili teklif şöyle;

TOPLU TAŞIMADA ENGELİ DÜZENLEMESİ İÇİN EK SÜRE

Toplu taşıma araçlarının engellilerin erişilebilirliğine uygun olmasının sağlanabilmesi için yapılacak yükümlülükleri düzenleyen hükümler uyarınca ilk kez denetlenerek eksikliği olduğu tespit edilenler ile daha önce tespit edilip süre verilenlere; karşılanması gereken yükümlülüklerin yeni koronavirüs salgını sebebiyle aksaması dolayısıyla, yükümlülüğün maliyet ve niteliğine göre ilave süre verilebilecek.

Otoyollardan geçiş ücreti ödemeden geçen yabancı plakalı araçlar, yerli plakalı araçlarla aynı ceza ve usullere tabi olacak.

Yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisinden bu haliyle geçmesi durumunda, engelli bireylerin özellikle şehiriçi otobüs, servis gibi ulaşımlarında yaşadıkları zorluklar belirsiz bir süre daha ertelenmiş olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79