Özel eğitim öğretmenliği nedir? 2020 Maaşları ne kadardır?

Özel eğitim öğretmenliğinin birçok alt dalı bulunmaktadır. Okul öncesi, sınıf, ilkokul ve lise öğretmenlikleriyle birlikte branş öğretmenliği de sıkça tercih edilen meslek grupları arasında yer almaktadır.

Özel eğitim öğretmenliği nedir?

Özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrenciler için eğitim verenlere özel eğitim öğretmeni denmektedir. Bu alanda istihdam edilmek isteyen vatandaşların yükseköğrenim kurumlarını ilgili öğretmenlik bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Normal eğitim tekniklerinin yanı sıra vatandaşların eğitim-öğretim hizmeti veren öğretmenlerin topluma olan faydaları yadsınamaz. Öğretmenler; öğrenme güçlüğü çeken, zeka ve duygusal engeli bulunan öğrencilere çeşitli eğitimler vererek öğrencilerinin eksiklerinin giderilmesine katkı sağlamaktadır.

Özel Eğitim Öğretmeni ne iş yapmaktadır?

Üstün zekalı, zihinsel engelli, işitme engelli ve görme engelliler için verilen eğitimlerde öğretmenlerin çok sayıda görev ve sorumluluğu bulunmaktadır. Bölümün iş olanaklarından faydalanmak isteyen kişiler; 1 yıllık eğitim planı hazırlar, Müfredata göre hareket eder, Öğrenci yeteneklerine bireysel olarak yaklaşır, Motor becerileri kazanımına katkı sunar, Aile ve öğrencilerle koordineli eğitim süreci yürütür, Öğrenci gereksinimlerine göre çalışma planı hazırlar, Çocuklarla etkili iletişim biçimlerini oluşturur.

Özel eğitim öğretmenliği maaşı ne kadar?

Özel eğitim öğretmenleri zihinsel, duygusal ve fiziksel engeli bulunan öğrencilerin gelişimi için çalışırlar. Çalışma şartları zorlu olan bu meslek grubunda istihdam edilen öğretmenler ek dersler ve ödeneklerle kamuda 5 bin 500 TL’ye yakın maaş almaktadır. Özel sektörde istihdam edilen öğretmenler ise 2 bin 500 TL ila 5 bin TL arasında değişen ücretler alırlar. Alanında son derece başarılı ve yabancı dili olan öğretmenlere ise 10 bin TL’ye kadar ücret verilmektedir.

Özel sektörde özel eğitim öğretmenliği maaşları ne kadar?

Özel sektörde başlangıç ücretleri düşük olmaktadır. Personele asgari ücret kadar maaş verilmektedir. Personel deneyim, çalışılan kurum, AGİ, sigorta ve BES kesintileri başta olmak üzere birçok şarta bağlı olarak maaş değişiklik gösterebilir. Deneyimsiz personel 2 bin 500 TL ila 3 bin TL arasında ücret alırlarken, deneyimli çalışan 5 bin TL’ye kadar maaş alabilmektedir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79