Bedensel engelli sporculardan 145 madalya

Başarılarını sürdüren Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) sporcuları, 2022'nin ilk 6 ayında Badminton, bilek güreşi, masa tenisi, tenis, yüzme, atıcılık, dans, atletizm ve basketbol branşlarında 145 madalya elde etti.

TBESF Başkanı Muaz Ergezen, federasyonuna bağlı sporcuların başarısına ilişkin açıklama yaptı.

Potansiyellerinin ne kadar yüksek olduğunu ilk günden bu yana bildiklerini belirten Ergezen, bu potansiyeli bir başarı hikayesine çevirebilmenin önemli olduğunu ifade etti.

Bu başarıyı devam ettirmek istediklerini vurgulayan Ergezen, şöyle konuştu:

"Bugün ilk kez dahil olduğumuz bazı branşlarda dahi altın madalya kazanmanın, yeni rekorlara imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aldığımız madalya sayısı tarihimizde bir rekordur. Yüzme, atıcılık gibi bazı branşlarda sporcularımız hem birinci hem ikinciliği kimseye vermiyor. Adlarını henüz duymadığınız yeni sporcularımız yakın dönemde büyük başarılara, yeni rekorlara imza atacak."

Ergezen, bedensel engelli bireyleri sporla buluşturmak, yeni yetenekleri keşfetmek ve halihazırda uluslararası arenada Türkiye'yi temsil eden sporcuların kişisel gelişimi için sürekli sahada olduklarına dikkati çekti.

"Kimin hangi konuda ne şikayeti varsa yerinde çözmeye çalıştık"

Şu ana kadar yurt içi ve yurt dışı bütün organizasyonlarda sporcularının yanında olduklarını, kamp ortamlarını ve çalışmalarını yerinde takip ettiklerini dile getiren Ergezen, "Kimin hangi konuda ne şikayeti varsa yerinde çözmeye çalıştık. Bu çalışmalar meyvelerini verdiği için mutluyuz. Ülkemize çok büyük bir organizasyonu kazandırmanın da mutluluğu içerisindeyiz. Ampute Futbol Dünya Kupası'nı 29 Eylül-10 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceğiz. Sporcularımızın müzemizde eksik Dünya Kupası'nı ülkemize kazandıracaklarına inancım tam." ifadelerini kullandı.

"Bu uyum ve ortak hedeflerimiz başarıyı beraberinde getiriyor"

Muaz Ergezen, bu süreçte en büyük destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bir parantez de sponsorlarımız için açmak gerek. Yapmış olduğumuz sponsorluk çalışmalarıyla Türkiye'nin en saygın markalarıyla iş birliklerine başladık. Bu iş birliklerinin sporcularımıza katkısı çok büyük. Maddi desteğin yanı sıra çok büyük bir manevi desteğe de sahibiz. Dünyadaki tüm vatandaşlarımız müsabakalarımızda bizleri asla yalnız bırakmıyor. Büyükelçilerimiz gittiğimiz her yerde ihtiyaçlarımız için her zaman hazır. İşte aramızdaki bu uyum ve ortak hedeflerimiz başarıyı beraberinde getiriyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79